luni, 17 februarie 2014

"Make-up" your nails

Astazi m-am hotarat sa va vorbesc putin despre unghii. Stim cu toti ca mainile ni le folosim cel mai des,sunt precum.....cartea noastra de vizita. O mana neingrijita,cu unghii exfolitate si fara manichiura arata groaznic.

Ca sa evitam sa avem unghiile exfolitate si casante trebuie sa folosim un produs de intarire a unghiilor. Eu va recomand Intaritor cu diamante pentru unghii care ofera protectie impotriva exfolierii,ruperii si craparii unghiei, il gasiti la pretul modic de 17 lei.

De asemenea trebuie sa acord o atentie deosebita si cuticulelor.
ATENTIE! Acestea nu se taie, si se foloseste un ulei pentru cuticule care inmoaie si ingrijeste cuticulele aceasta fiind mai usor de indepartat,folosind o chiureta  pentru cuticule.

Urmatorul pas este degresarea unghiilor unghiilor inainte de aplicarea ojei. Inaintea aplicari ojei aplica un strat protector de lac. Aceasta va avea rolul de a proteja unghia de efectele "agresive" la care este supusa.

Daca nu te poti lauda cu niste unghii "de vis" am sa-ti prezint 2 optiuni,unghiile cu acryl si unghiile cu gel care rezista pana la 3 luni.


Unghiile cu acryl se pot pune si acasa are un timp de intarire destul de scurt 3-40 de secunde,in profunzime se usuca in 15-20 de minute.Puteti folosi Kiturile pentru acril pentru a va fi mai usor. Puteti incerca diverse modele folosind Nail Art-ul existent in magazine, care porneste de la betisoare de fima,la carusele cu strasuri benzi decorative si tot asa. De la french-ul clasic la modele mai sofisticate.


La unghiile cu Gel diversitatea si complexitatea creste. Dar si rezultatul va fi pe masura. Din nou aveti la dispozitie (pentru incepatoare) Kiturile de constructie cu gel care contine tot ce este necesar pentru o manichiura cu gel ca la carte. Gelul este un "material" mai dur ,de aceea necesita intretinere de specialitate.
Unghiile cu gel se aplica numai de persoane care stiu sa faca asta,nu va lasi pe mana oricui,caci asa cum am amintit mai sus mainile ne reprezinta. Va prezint si cateva modele de unghii cu gel


In incheiere cateva sfaturi pentru unghiile tale:

Ce sa nu faci unghiilor tale !
 

Nu folosi lacuri de unghii care contin formaldehide sau toluen cu o concentratie mai mare de 7%, deoarece sunt substante iritante ce iti afecteaza sanatatea unghiilor si a intregului organism. 

Nu iti folosi unghiile ca unelte pentru desfacerea cutiilor de suc, scrisorilor sau pentru alte improvizatii. Nu iti inmuia unghiile pentru o perioada indelungata, iar daca o faci, nu folosi nici un gen de sapun. Cu cat sunt mai expuse detergentilor de vase, cu atat unghiile si cuticulele sunt predispuse degradarii. 


Nu folosi o cantitate prea mare de oja si de dizolvant. Foloseste cantitatea minima necesara si evita contactul produselor cu cuticulele si pielea. 


Nu permite nici unei manichiuriste sa-ti atinga ungiile cu ustensile care nu au fost dezinfectate in prealabil. Sa-ti risti sanatatea si chiar viata pentru o manichiura? Nu renteaza. 


Nu trage de pielitele din jurul unghiilor. Intotdeauna impingele cu un betisor ("cremiuite in prealabil cu ulei) si dezinfecteaza-le daca sangereaza. Nu ignora inflamarea cuticulelor. Orice schimbare neplacuta a aspectului unghiilor trebuie tratata la un dermatolog.Produsele prezentate in acest articol le gasiti si pe http://www.makeup-nails.ro/ la cele mai accesibile preturi.


Sper ca v-a placut articolul meu.

Voi ce folositi pentru unghii? Ce preferati acrylul sau gelul? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sharing is Caring :)

Daca ai placerea sa comentam impreuna te astept !!