luni, 17 februarie 2014

Sfaturi pentru make-up perfect!!

Un machiaj perfect este o conditie obligatorie pentru un chip incantator, asa cum un machiaj prost realizat este garantia unei imagini care lasa de dorit. Femeile care includ in ritualul propriu de infrumusetare machiajul trebuie sa stie de ce produse cosmetice au nevoie, cum sa le aplice si cum sa le speculeze la maximum calitatile.
Pe cele mai importante dintre ele le aflati mai jos:
  • Alegerea fondului de ten

O greseala majora a femeilor  este ca nu aleg fondul de ten potrivit atributelor proprii, condamnandu-se la un machiaj nenatural, care dezavantajeaza trasaturile naturale. Cand achizitionati un astfel de produs, trebuie sa aveti in vedere doua aspecte de baza ingredientele fondului de ten si nuanta acestuia.
In cazul in care aveti un ten uscat si sensibil, este ideal sa optati pentru variantele pe baza de ulei, care hidrateaza intens chipul si nu lasa urme dupa uscare. Daca aveti tenul gras, este bine sa evitati fondurile de ten pe baza de ulei sau alte substante grase si sa optati pentru cele care au la baza apa si ingrediente matifiante.
Cat despre nuanta fondului de ten, ea nu trebuie sa fie cu mai mult de un ton mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea naturala a chipului. Verificati nuanta fondului de ten la lumina naturala, intotdeauna!
  • Pregatirea fetei pentru aplicarea machiajului

Acestea sunt baza de machiaj pentru fata si baza de machiaj pentru pleoape (numita si primer). Aceste creme,lotiuni sau geluri au rolul de a forma o pelicula fina la suprafata pielii, astfel incat machiajul sa fie mai reusit, dar mai ales mai rezistent. Tot ele acopera liniile fine!
Aplicati un strat subtire de primer pe ten si pe pleoape, inainte de folosirea fondului de ten si a fardului de pleoape.


  • Conturul corect al ochilor

Conturul ochilor cu un creion dermatograf sau cu un tus de ochi. Variantele lichide sunt cele care rezista cel mai bine pe pleoapa, insa aplicarea lor uniforma este o sarcina foarte dificila pentru fetele mai putin indemanatice.
Aici intervine un truc, care nu da gres niciodata dupa ce ati aplicat baza de machiaj pe pleoape (si fardul, dupa caz), realizati conturul pleoapei cu un creion dermatograf obisnuit, apoi intariti linia trasata cu un strat de tus.  • Definirea privirii

Ochii accentuati de dermatograful negru sunt atragatori, insa conturul intens al pleoapei superioare si al pleoapei inferioare poate conferi un aer prea aspru privirii. O solutie in acest sens este utilizarea unui creion dermatograf maro pentru definirea pleoapei inferioare, o nuanta mai blanda, care pastreaza caldura exprimata de ochi.
  • Arcuirea genelor

Forma genelor este si ea definitorie pentru un machiaj reusit. Daca doriti sa obtineti o arcuire perfecta a lor, incalziti clestele de gene sub aerul fierbinte al uscatorului de par sau sub un jet de apa calda, inainte sa il utilizati. Genele se vor curba mai bine si vor rezista astfel mai mult timp.Sau puteti folosi varianta moderna: aplicarea unor gene false,potrivite machiajului.  • Accentuarea sprancenelor

Creionul pentru definirea sprancenelor este foarte popular, cu toate ca poate sa le accentueze excesiv, oferindu-le un aspect nenatural.
Din acest motiv, este recomandat sa utilizati o formula pudra, care sa umple discret spatiile goale si sa pastreze farmecul natural al sprancenelor. Nuanta fardului este si ea foarte importanta, intrucat trebuie sa fie putin mai deschisa decat culoarea firelor de par. De pilda, daca aveti sprancenele satene cu tente caramel, optati pentru o nuanta intermediara.


  • Alegerea batonului corector

Cearcanele influenteaza major aspectul fetei, de aceea este important sa fie acoperite de batonul corector. Nuanta acestuia trebuie sa fie cu un ton mai deschisa decat culoarea pielii, pentru obtinerea unui machiaj uniform si cat mai natural.

  • Aplicarea fardului de obraz

Numarul femeilor care aplica in mod eronat fardul de pleoape este foarte mare.(specimenul aici de fata). Rolul acestui produs de infrumusetare este sa dea o forma ideala chipului.
Pentru a evita o eroare de aplicare, zambiti in timp ce aplicati de obraz, apoi plimbati pensula de la mijlocul gropitelor formate, spre urechi. In acest mod, veti crea iluzia unui chip mai tanar si mai suplu.
  • Alegerea culorii rujului

Indiferent de nuantele la moda intr-un anumit sezon, este esential sa tineti cont de fizionomia proprie atunci cand alegeti culoarea unui ruj. In general, tonurile inchise ale acestui produs fac buzele subtiri sa para si mai lipsite de volum, iar nuantele de mov accentueaza tenta galbena a danturii.
Luciul de buze transparent, aplicat in centrul buzei superioare si inferioare, adauga un plus de dimensiune zambetului.


Voi cum va alegeti farduri? Dupa ce criterii? Ce trucuri folositi?

2 comentarii:

Sharing is Caring :)

Daca ai placerea sa comentam impreuna te astept !!