duminică, 13 aprilie 2014

Tot ce trebuie sa stii despre medicina

Image and video hosting by TinyPic

Medicina muncii Hilmi este una dintre specializarile Clinicii Hilmi. De ce? Pentru ca oriunde te-ai angaja cu contract de munca, serviciile medicinei muncii sunt obligatorii. Scopul lor este de a verifica anual, sanatatea angajatilor, dar si de a preveni imbolnavirea la locul de munca, prin reducerea factorilor de risc ce duc la aceasta situatie.

Alta ramura a medicinei din cadrul Clinicii Medicale Hilmi din Bucuresti este endocrinologie. Sistemul endocrin ocupa un rol important in functionarea buna a organismului. E responsabil pentru producerea, stocarea si secretia de hormoni. Exista multe boli ale sistemului endocrin. 

 Una dintre ele este diabetul care este o boala grea. Poate avea urmari grave daca nu este depistat si tratat la timp. Simptomele acestei boli sunt setea sau foamea excesiva, modificari ale vederii, oboseala, greata, urinarea frecventa, pierderea sau cresterea in greutate in mod nejustificat. Daca prezinti frecvent aceste simptome, e cazul sa consulti un medic endocrinolog. Va mai recomand sa va uitati si peste ecografii mamare

Osteoporoza este o alta boala a sistemului endocrin. Poate aparea la femei si la barbati. Sansa de a aparea la femei este mult mai mare decat la barbati. Oasele devin mai fragile si mai predispuse la rupere. Simptomele pot fi inexistente pana cand persoana afectata sufera o fractura sau un traumatism osos. Aceasta boala se poate trata inainte sa avanseze, fiind semnalata de anumite dureri de spate, pierderea in inaltime, incovoierea spatelui sau fracturi osoase provocate de un traumatism minor.


Fiecare tratament depinde de tipul tulburarii, dar se concentreaza pe echilibrul hormonal. Afectiunile netratate pot imbolnavi intreg organismul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sharing is Caring :)

Daca ai placerea sa comentam impreuna te astept !!