luni, 9 februarie 2015

Desenele copilariei moderne

Dragele mele, cred ca pentru multe dintre voi nu mai este un secret faptul ca sunt mamica de doua fetite una maricica si una mititica, 6 respectiv aproape 2 ani. Intotdeauna am cautat sa-mi feresc fata cea mare de rautatile televizorului, de aceea am cautat la posturile de desene animate sa fie cat mai educative atat verbal cat si vizual. Lipsa agresivitatii verbale si fizice din desene imi capteaza atentia inclusiv mie. Pe timpul nostru ne limitam la cateva desene si acelea unele violente unele mai putin. Imi aduc aminte si acum de Cartea Cartilor care imi placea enorm, Heidi sau Saylor Moon. Mereu imitam prin casa ce vedeam la desene, crezand ca e bine ceea ce fac.
 Dar rolul de mamica a trezit instincte care nu credeam ca le am, de exemplu cand fata mea se uita la televizor am mereu grija sa nu nimereasca pe un post cu desene animate care nu sunt specifice varstei ei. Iar de ceva timp Alessia se uita numai la Boomerang. Si sunt total de acord. De ce? Sa va spun, in primul rand pe Boomerang fiecare desen are o categorie de varsta care este afisata pe ecran, si Alessia a invatat lucrul asta. Apoi, desenele educative difuzate pe acest post. Alessiei ii place foarte mult Oraselul Lenes (Lazy town)
Acest desen a fost creat pentru copii din Islanda. Mai tarziu mai exact in mai 2008 a aparut si la noi, pe postul de desene Jetix. Ce imi place la aceste desene? Sunt desene cu actiune live, ce aduce in viata copiilor ce ii privesc un stil de viata sanatos prin metode foarte ingenioase, respectiv muzica ( facem miscare), presate cu comedie si povesti bine puse la punct. 
Va las un fragment din primul episod aparut la noi

Cele 3 personaje principale au un rol bine definit in desen. De exemplu, Stefania este o fata vesela si optimista capabila sa invete din propriile greseli, stie sa-si faca prieteni si sa isi ajute prietenii la nevoie.
 Personajul principal este Sportacus, el fiind un super erou atletic si un gimnast desavarsit. Sportacus ii invata pe copii un stil de viata sanatos si activ, sedentarismul neavand ce cauta in "portofoliul" lui. Sportacus este interpretat de Magnus Scheving, vadublu campion la atletism, si totodata unul din cei mai bogati oameni ai planetei, ocupand locul 9.

Urmeaza si personajul care ii amuza foarte tare pe copii dar ii tine si in suspans este Robbie Putrezitul. El incearca sa il denigreze pe Sportacus, fiind raufacatorul oraselului. Este maestru al deghizarilor facandu-l astfel de rusine pe Sportacus, dar nu ii ies niciodata planurile de a-l goni pe Sportacul din Oraselul Lenes. Uneori este chiar simpatic cum incearca prin toate mijloacele sa-l alunge. Robbie este interpretat de Robbie Rotten.

Pe 25 februarie 2013 desenele au aparut si la noi pe binecunoscutul post Boomerang. 
De atunci toti copii il urmaresc in fiecare zi. Eu sunt foarte incantata ca Alessia se uita la astfel de desene si incearca sa imite si ea ce vede acolo. Incearca mereu sa faca ca super-eroul Sportacus, mancand fructe si facand sport. 
Va recomand si voua sa lasati copii sa se uite la Boomerang pentru ca este un post educational pentru copii. 
Pe  http://www.boomerang-tv.ro/ veti gasi videoclipuri din desene precum si jocuri. 

                                          Image and video hosting by TinyPic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sharing is Caring :)

Daca ai placerea sa comentam impreuna te astept !!